" /> دی اتیلن گلایکول | DEG | لوتوس شیمی
دی اتیلن گلایکول

دی اتیلن گلایکول | DEG

فرمول :    C4H10O3

نامهای دیگر: Di glycol ,Dihydroxy diethyl ether, Diethylene glycol

توضیحات

دی اتیلن گلایکول DEG  مایعی شفاف، روان، بی بو و با مزه شیرین است که بشدت جاذب رطوبت است و به راحتی در آب حل می شود، این ماده از روش هیدراتاسیون مستقیم اتیلناکسید تولید می گردد، البته این ماده در طی فرایند های تولید TEG  و MEG نیز تولید می گردد.  DEG یک الکل دو عاملی است (دو گروه اتیلن).  Diethylene glycol ماده ای پایدار با فراریت پایین، غیر خورنده و با دمای اشتعال بالاست این خواص عامل ایجاد کاربرد فراوان در صنعت برای این ماده شیمیایی خاص هستند و به همین دلیل DEG کاربردهای فراوان و گسترده ای در صنایع دارد.

از دیگر خواص دی اتیلن گلایکول DEG می توان به حلال بودن آن اشاره نمود که عموماً در صنایع به عنوان جایگزین گلیسرول از آن در تولید مواد منفجره و رزین ها استفاده می گردد، دی اتیلن گلایکول با اینکه دارای طعم شیرینی است ولی مصرف میزان زیادی از آن باعث از کار افتادن کبد و کلیه ها و در نهایت منجر به مرگ فرد می شود متاسفانه گاهی رد پای این مواد در صنایه بهداشتی و خوراکی همانند نوشیدنی ها و خمیر دنداتها دیده شده برای مثال: طی یک بررسی در سال 2007  در برخی از خمیردندانها حدود 7 درصد دی اتیلن گلایکول یافت شد.

 

کاربردهای دی اتیلن گلایکول DEG بسیار متنوع است که به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:

  • حلال نیترو سلولوز.
  • تولید TEG توسط روش هیدراتاسیون
  • حلال و رطوبت گیر در صنایع نفت و گاز
  • روان کننده در چسب، جوهر، مواد آرایشی بهداشتی، روغن ترمز و ….
  • ماده حد واسط در فرآیند تولید رزین های غیر اشباع، پلی استرها و…..
  • به عنوان مونومر برای رزین های پلی استر و رزینهای پلی استر غیر اشباع.
  • به عنوان نرم کننده در صنایع چرم، استرج فیلمها، پلی استر ها، کاغذ الیاف پلی استر، پلی اتیلن و …..

آنالیز

دانلود فایل آنالیز

MSDS